Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zeewierdansen (3+) – Sharani Sowikromo

Wil je net als zeewier dansen in de zee? Sharani Sowikromo leert jou hoe je met je lichaam sierlijke bewegingen kunt maken zoals zeewier danst in de zee. Natuurlijk mogen papa/mama, opa/oma meedoen. Muzee heeft een expositie over zeewier, kinderen kunnen beleven wat je allemaal met zeewier kunt. Ga met het speciale DoeBlad op ontdekking in de tentoonstelling of onderzoek en maak er op los in het Zeelab!

Workshop Breakdance (6+)

Dans mee in bibliotheek Nieuw Waldeck! Swizz, zoef, stamp, spring! Dans jij mee? Maar dan cool! Niet zoals je opa of je moeder… Nee! Je leert te dansen op snelle beats, met vloeiende moves en natuurlijk met veel plezier! Voel je lijf soepel over de dansvloer bewegen. Leer praten via je dans. Soms moeilijk, maar altijd flitsend! Durf jij ook een echte dance battle aan?

BLCKBX (vanaf 13+ jaar)

Welkom in de BLCKBX. De theatrale tijdcapsule van Gen Z. De generatie die geen wereld kent zonder smartphones. Hier bewaren wij onze diepste angsten, dromen, verlangens en idealen. Uitgesproken, stilgehouden staan we in een wereld vol tegenstelling en verandering. We nemen jullie mee in wat voor ons NOOIT verloren mag gaan.

OPEN HUIS

Er zal een doorlopend programma zijn met een open podium (o.a.euritmie door gezelschap DeDae, Pyrola kindereuritmie en muziek). Je krijgt de kans om in korte workshops kennis te maken met clownerie, met spreekkunst en met euritmie. Je kunt het nat-in-nat schilderen uitproberen, vormtekenen en zingen. Voor de kinderen en volwassenen wordt een Noors verhaal verteld en is een plek om te knutselen. Daarnaast is er verkoop van tweedehands en nieuwe boeken en zijn er informatiestands o.a. vanuit de verschillende werkgebieden binnen de antroposofie. Het café en de tuin zijn open. Het definitieve programma verschijnt binnenkort op de website van het Vreedehuis.

A place for everyone!

De dansplek waar al 100 jaar gedanst wordt door jong en oud. Proef de sfeer van een echte dansschool in hartje Den Haag! Deze dansschool is uniek en iedereen is welkom! Op deze speciale dag laten wij graag een fantastisch optreden zien aan mensen die nieuwsgierig zijn en wel eens een kijkje willen nemen.

Pink Boots and An Alcoholic Sock Puppet – Harvey Cobb

Stand-up comedy inclusief een jongleer-act met roze laarzen. “Pink Boots and An Alcoholic Sock Puppet” is het eerste avondvullende stuk van Harvey Cobb (Winnaar BNG Bank Circusprijs 2022). Het is een circus-, comedy- en theatershow met Harvey’s kenmerkende mix van dwaze stand-up, oprechtheid en een overvloed aan roze laarzen. Het zal je laten lachen, huilen en je afvragen of alles vreselijk verkeerd gaat of precies volgens plan…

Book of premonitions – Rizoom

Een opera geschreven door 200 kinderen. Book of Premonitions is een boek en een partituur tegelijk. In dit boek zijn de verbeelding, gedachten en dromen van 200(!) elf- en twaalfjarigen samengebracht. De vraag die aan de kinderen werd gesteld: wat wil je later? De blauwdruk van dat boek is het libretto voor deze ambitieuze en fascinerende voorstelling. Regisseurs Luke Deane en Christine Cornwell creëren samen met een multidisciplinair team een meeslepende opera.

Remains of Memories – Esmée Begemann

Ook dit seizoen zijn er meerdere trajecten waarin jongeren tussen de 15 en 25 jaar hun danstalent kunnen ontdekken en ontwikkelen. 

Benieuwd hoe dat er aan toe gaat?

Vorig seizoen maakte Esmée voor een Get Moving traject met jong danstalent deze voorstelling. 
Esmée is aan de slag gegaan met een groep jongeren met een onderzoek over hoe we herinneringen en de manier van herinneren kunnen laten zien op een toneel.

DansClick #25: Eroica – Zino Schat

Speciaal voor het Spotlight Festival maakt huismaker Zino een korte preview met danser Tom Pham van zijn werk Eroica dat tijdens de DansClick tour door heel Nederland te zien zal zijn.
In Eroica bevraagt Zino Schat het concept van vriendschap en de noodzaak aan originaliteit.

Jouw band in de Spotlight!

Wist je dat Musicon meer is dan alleen een podium? 2 september zet Musicon een Spotlight op hun uitgebreide locatie. Ze zetten alle deuren open zodat jij kan zien wat hier allemaal te doen is. Kijk en doe mee!