Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bezoek de Kloosterkerk!

De Kloosterkerk is een kerkgebouw uit de late middeleeuwen aan het Lange Voorhout in het centrum van Den Haag. Sinds 1617 wordt het gebouw gebruikt door de Protestantse Kerk. De kerk is zaterdag 2 september open van 12.00 – 16.00u voor bezoek, met een flyermarkt en enkele optredens om 13.00u, 14.00u en 15.00u.

Ukkieconcert (1+)

Iedere maand zijn er ukkieconcerten is Muzee, een eerste kennismaking van baby’s en peuters met muziek; lekker luisteren of ongedwongen zingen en bewegen, begeleid door wisselende instrumenten. Zo ontdekken peuters nieuwe woorden, liedjes, spelletjes, ritmes en bewegingen. Het is één grote ontdekkingstocht. Kom en geniet vanmiddag naar Muzee en maak kennis met het ukkieconcert, voor zowel kind als ouder!

Leer drummen… op emmers (6+) – Percussieschool Sans Metre

Met je schepje en je emmertje ontdek je op het strand de mooiste zand en schelpdieren. Maar wist je dat je met de emmertjes ook kunt drummen?

Percussionist Arno Willikes neemt je mee door Muzee Scheveningen en leert jou de basistechnieken van het drummen. Na afloop kan je dit laten horen aan je (groot)ouders, broertjes, zusjes of vriendjes.

Workshop Haags Theaterhuis (7+) – Onderwaterwereld

Geloof je dat er onderwater andere werelden bestaan en dat daar onbekende wezens leven? Wat voor wezens zijn dat? Hoe zien ze eruit? Hebben ze een mond, twee ogen, benen en armen net zoals mensen? Of hebben ze misschien 20 ogen, veel haar en lopen ze er op hun 3 benen achteruit huppelend?

MuzeBeschilder jouw eigen vlag (AL) – Paint a Futuree kids!

Wat is jouw wens voor onze planeet en oceanen? Laat het zien in jouw eigen schildering. Niet op papier, maar op een echt zeil van een schip! We maken er een vlag van, laat jouw wens wapperen in de wind. De workshop wordt gegeven door Paint a Future, een organisatie die samen met kinderen, zeilers en kunstenaars scheepszeilen beschildert. Paint a Future is opgericht door kunstenares Hetty van der Linden. Over de hele wereld schildert ze met kinderen in achterstandsituaties om er grote schilderijen van te laten maken door regionale kunstenaars.

Synaesthesis Ensemble

Het hedendaagse muziekensemble Synaesthesis uit Vilnius, heeft een internationale reputatie van een gedurfd muzikaal ensemble dat zich toelegt op het creëren en uitvoeren van nieuwe en unieke muziek. Het team van zeer diverse en bekwame muzikanten heeft zich gespecialiseerd in het introduceren van experimenteel Litouws en buitenlandse werk en gebruiken daarvoor een breed scala aan performances: concerten, installaties en opvoeringen. Voor het Onze Ambassade Festival brengen Arminas Bižys en Simonas Kaupinis het stuk Taming the Air, geschreven voor saxofoon, tuba en een luchtcompressor.

Grove

Grove zet de zaal op zijn kop. Bass en hiphop met een compleet vernieuwende muzikale kracht, aangespoord door sensuele bevrijding, identiteit, verzet en politieke angst. Geïnspireerd door punk, Jamaicaanse ‘sound system cultuur’ en een flinke dosis pop uit hun tienerjaren. Deze muziek is de climax van al het bovenstaande, versmolten met sociale en politieke woede, wat leidt tot losgeslagen optreden. De pure muzikale energie is zo opwindend en fysiek die je er meteen toe dwingt om te dansen.

Nape Neck

Nape Neck is een trio uit Leeds, Engeland, die post-post-punk spelen. Muziek die tegelijkertijd, verward en strak, hectisch en dansbaar is. Gitaar, bas en drums klinken elk afzonderlijk, terwijl ze elkaar tegelijkertijd aanvullen. Scherpe gitaarklanken worden toegevoegd aan de drumgroove. Repetitieve en laaggestemde drums verzwaren de bas, en de melodielijn van de bas vervangt die van de gitaar. Dit wordt op de spits gedreven als de muzikanten hun harmonieuse zangpartij inzetten, waarbij alle grenzen vervagen en elk stereotiep gevoel van hiërarchie wordt geëlimineerd. Bewust of onbewust, weerspiegelt het de sociale/politieke houding van de bandleden. Resulterend in hectische, energieke, luidruchtige muziek.

Paal Nilssen-Love & Julie Kjær

Paal Nilssen-Love is een bekende Noorse drummer. Hij is al bijna drie decennia een van de leidende figuren in de Europese en Amerikaanse free-jazz, met een unieke, zeer herkenbare performance. Zijn extreem dynamische en veelzijdige speelstijl is in woord samen te vatten: ‘krachtig’. Julie Kjær is een Noorse saxofoniste die een reputatie heeft als een buitengewoon unieke ‘voice’ in jazz en free-jazz. Het duo treedt al jaren samen op, aanvankelijk als onderdeel van Nilssen-Love’s ‘Large Unit’, en vanavond als duo, met extreem explosieve en melodische geïmproviseerde sets.

Sans Age

Sans Age is experimentele drone-folk door Arthur Chambry en Ugnė Vyliaudaitė uit Brussel. Deze twee beeldend kunstenaars experimenteren veelvuldig met hun muzikale interesses. Het performatieve element van hun concerten en de zelfgemaakte instrumenten bestaat daaruit dat ze, met twee mensen, zoveel mogelijk geluid produceren. Het resulteert in uiterst performatieve en visuele concerten. Muzikaal streven ze naar meditatieve maar schurende rituelen en pogingen om het sublieme te bereiken doormiddel van de meest ruwe methoden.