Zoek
Sluit dit zoekvak.

Spreeek-stoel

Een debat en dialooginitiatief van Haagse instellingen. Voor iedereen die mee wil praten en debatteren over actuele thema’s.

ENSEMBLES RESIDENTIE ORKEST

Geniet van de ensembles met musici van het Residentie Orkest. De ensembles zijn in verschillende samenstellingen door het seizoen heen te horen tijdens kamermuziekconcerten in de Nieuwe Kerk, maar ook tijdens kleinschalige optredens in de wijken van Den Haag. Een bijzondere manier om muziek te beleven: kleinschalig, persoonlijk en van heel dichtbij.

14.30 uur op het Kunstenplein en 17.00 uur bij de Tribunetrap

WORKSHOP RESIDENTIEORKEST: BODYPERCUSSIE

Speel ritmes en voel de muziek op en in je eigen lichaam tijdens de workshop Bodypercussie  van het Residentie Orkest. Samen maken we muziek zonder instrumenten. Iedereen kan en mag meedoen! De workout staat onder de bezielende leiding van Meike Portegies. Deze powervrouw is professioneel salsadanser en mobiliteitstrainer.

13.30 uur in Foyer 1

Hotspot Live Loket @ Amare

Bij het Spotlight Live Loket presenteren de deelnemers die geplaatst zijn op de Hotspot Amare zich met de kaartverkoop/ ledenwerving voor het aanstaande culturele seizoen. Het is dus dé plek om ook je tickets te kopen voor het aankomende seizoen. Het compacte festivalterrein verbindt de verschillende cultuurlocaties in de stad. Het Spotlight Live Loket is een start- en informatiepunt voor het bezoeken van instellingen tijdens de Podiumroute, maar ook een fijne plek om te verblijven en ter plekke een dwarsdoorsnede van het culturele seizoen te ervaren. Daarnaast zijn er beeldschermen die de seizoensprogrammering tonen in video en beeld.

INLEIDING HIGHLIGHTS 23/24 RESIDENTIE ORKEST

Sven Arne Tepl, algemeen en artistiek directeur van het Residentie Orkest, neemt je mee door de highlights van het komende seizoen. In een half uurtje weet je welke concerten je absoluut niet mag missen! Meer informatie over seizoen 2023/2024 vind je op residentieorkest.nl/agenda

Openbare repetitie The Residents Stadsorkest

The Residents Stadsorkest is voor alle kinderen vanaf 8 jaar uit heel Den Haag. Iedereen is welkom om ervaring op te doen met klassieke muziek en het spelen in een orkest. Bij The Residents draait het vooral om plezier hebben in het samen muziek maken. De kinderen volgen natuurlijk ook zelf muziekles. Niet per se van bladmuziek waarvoor je noten moet kunnen lezen, maar vooral op het gehoor.

NDT – filmvertoning Mist

Mist, metaforisch en metamorfisch, werd gemaakt te midden van de COVID19-pandemie en geef een gevoel van overgave aan de omgeving, terwijl het een transcendente schoonheid vindt die de kijkers in een hypnotiserende toestand brengt. Kom en laat je verbluffen door deze prachtige dansfilm Mist.

NDT Talks

Nederlands Dans Theater (NDT) neemt je mee in het nieuwe seizoen. Tijdens onze NDT Talks krijg je de kans om kennis te maken met ons gezelschap en je meer te verdiepen in moderne dans en het repertoire van NDT. We zien je graag in onze NDT Black Box!