Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kloosterkerk

De Kloosterkerk op de hoek van het statige Lange Voorhout en de Parkstraat is één van de oudste gebouwen van Den Haag. De kerk en het klooster van de Dominicaner orde werden gebouwd tussen 1397 en 1403 in opdracht van Margaretha van Kleef, de toenmalige gravin van Holland.

De kerk herbergt nu een levende oecumenisch-protestantse gemeente, die hier elke zondag samenkomt en daarnaast nog tal van activiteiten ontplooit. Elke laatste zondag van de maand behalve in juli vinden er de populaire en drukbezochte Bach cantatediensten plaats. Er zijn niet alleen kerkdiensten, maar ook, cursussen, concerten en tentoonstellingen. Op de eerste en derde woensdag van de maand zijn er lunchpauzeconcerten. De Kloosterkerk is open voor bezoek van mei tot begin september van woensdag tot en met zondag, steeds van 12.00 tot 16.00 uur.

????Sinfonia Rotterdam
????Residentie KamerKoor
19:3023:00Expositie ‘Thuis in de Stad’ van 3D kunstenaar Lisette Huizenga, stadstekenaar Babette Wagenvoor, en stadsfotograaf Piet Gispen.

Tijdblokken

19:30-23:00

LOCATIES

Ontdek het hier!

Op vrijdagavond opent het festival in de wijken met de lokale cultuur. Zaterdagmiddag kunnen families en doeners ontdekken hoe ze zelf actief kunnen worden. Zaterdagavond zijn er korte sneakpreviews bij deelnemende instellingen te zien.