Zoek
Sluit dit zoekvak.

Filmhuis Den Haag

In Filmhuis Den Haag draait alles om liefde voor onze film.

Film biedt talloze verhalen en visies en daagt je uit om je in te leven in de ander. Filmhuis Den Haag wil een bruisende ontmoetingsplek zijn waar het draait om inspiratie, educatie & talent en maatschappelijke verbinding. Van internationale cinema tot nieuw werk van Haagse makers, van klassiekers tot premières en van educatielabs tot panelgesprekken: we bieden de diverse stad een podium om te beleven, te maken én te vertonen. Niet alleen in het Filmhuis zelf, maar ook in de rest van de stad organiseert het Filmhuis in samenwerking met lokale en nationale partners vertoningen en ontmoetingen met film als beginpunt, voor en met de bewoners van Den Haag en de regio.

Met de universele taal van film verleidt het Filmhuis de bezoeker om zich te verdiepen in andere perspectieven. Film is wat ons betreft de ultieme empathie-machine: een middel tegen navelstaren en een stimulans om je eigen identiteit te verrijken met nieuwe ervaringen. De wereldwijde kwaliteitscinema is de basis van waaruit we onze maatschappelijke en educatieve programmering ontwikkelen. Want het Filmhuis is meer dan alleen een plek waar films worden getoond en het tonen van films houdt niet op bij de muren van ons gebouw.

Tijdblokken

Doorlopend programma

LOCATIES

Ontdek het hier!

Op vrijdagavond opent het festival in de wijken met de lokale cultuur. Zaterdagmiddag kunnen families en doeners ontdekken hoe ze zelf actief kunnen worden. Zaterdagavond zijn er korte sneakpreviews bij deelnemende instellingen te zien.