Zoek
Sluit dit zoekvak.

Club: Radio Tonka & DJ’s

Sinds 1994 is RadioTonka het alternatieve radiostation van Den Haag. Naast de dagelijkse nachtradio programmering op DenHaagFM, fungeert RadioTonka als een nomadisch podium en platform ter ondersteuning van dj’s en muzikanten, toegespitst op nieuw talent, experiment en artistieke groei. Voor het Onze Ambassade #5 festival transformeert RadioTonka opnieuw het Alphabetum tot de hipste club in het Museumkwartier met vernieuwende live-acts en DJ’s uit de Haagse regio.

Synaesthesis Ensemble

Het hedendaagse muziekensemble Synaesthesis uit Vilnius, heeft een internationale reputatie van een gedurfd muzikaal ensemble dat zich toelegt op het creëren en uitvoeren van nieuwe en unieke muziek. Het team van zeer diverse en bekwame muzikanten heeft zich gespecialiseerd in het introduceren van experimenteel Litouws en buitenlandse werk en gebruiken daarvoor een breed scala aan performances: concerten, installaties en opvoeringen. Voor het Onze Ambassade Festival brengen Arminas Bižys en Simonas Kaupinis het stuk Taming the Air, geschreven voor saxofoon, tuba en een luchtcompressor.

Grove

Grove zet de zaal op zijn kop. Bass en hiphop met een compleet vernieuwende muzikale kracht, aangespoord door sensuele bevrijding, identiteit, verzet en politieke angst. Geïnspireerd door punk, Jamaicaanse ‘sound system cultuur’ en een flinke dosis pop uit hun tienerjaren. Deze muziek is de climax van al het bovenstaande, versmolten met sociale en politieke woede, wat leidt tot losgeslagen optreden. De pure muzikale energie is zo opwindend en fysiek die je er meteen toe dwingt om te dansen.

Nape Neck

Nape Neck is een trio uit Leeds, Engeland, die post-post-punk spelen. Muziek die tegelijkertijd, verward en strak, hectisch en dansbaar is. Gitaar, bas en drums klinken elk afzonderlijk, terwijl ze elkaar tegelijkertijd aanvullen. Scherpe gitaarklanken worden toegevoegd aan de drumgroove. Repetitieve en laaggestemde drums verzwaren de bas, en de melodielijn van de bas vervangt die van de gitaar. Dit wordt op de spits gedreven als de muzikanten hun harmonieuse zangpartij inzetten, waarbij alle grenzen vervagen en elk stereotiep gevoel van hiërarchie wordt geëlimineerd. Bewust of onbewust, weerspiegelt het de sociale/politieke houding van de bandleden. Resulterend in hectische, energieke, luidruchtige muziek.

Paal Nilssen-Love & Julie Kjær

Paal Nilssen-Love is een bekende Noorse drummer. Hij is al bijna drie decennia een van de leidende figuren in de Europese en Amerikaanse free-jazz, met een unieke, zeer herkenbare performance. Zijn extreem dynamische en veelzijdige speelstijl is in woord samen te vatten: ‘krachtig’. Julie Kjær is een Noorse saxofoniste die een reputatie heeft als een buitengewoon unieke ‘voice’ in jazz en free-jazz. Het duo treedt al jaren samen op, aanvankelijk als onderdeel van Nilssen-Love’s ‘Large Unit’, en vanavond als duo, met extreem explosieve en melodische geïmproviseerde sets.

Sans Age

Sans Age is experimentele drone-folk door Arthur Chambry en Ugnė Vyliaudaitė uit Brussel. Deze twee beeldend kunstenaars experimenteren veelvuldig met hun muzikale interesses. Het performatieve element van hun concerten en de zelfgemaakte instrumenten bestaat daaruit dat ze, met twee mensen, zoveel mogelijk geluid produceren. Het resulteert in uiterst performatieve en visuele concerten. Muzikaal streven ze naar meditatieve maar schurende rituelen en pogingen om het sublieme te bereiken doormiddel van de meest ruwe methoden.

Onze Ambassade Festival #5

Bij West Den Haag leer je kunst van nu kennen in de voormalige Amerikaanse ambassade. Middels tentoonstellingen, evenementen en rondleidingen brengen we gesprekken op gang om samen ruimte te maken voor de verbeelding. We heten ook jou graag welkom! Dwaal door het bijzondere rijksmonument dat ooit stond voor diplomatieke idealen, en macht. En vraag je eens af, wat is kunst eigenlijk? — Op deze avond zijn alle exposities vrij toegankelijk.